UVA - UVB - Fysindex Oy, Lappeenranta

Valohoitoa

Valohoitoa Lappeenrannassa kaamosmasennukseen sekä iho-ongelmiin.

Valohoidoissa hoidon vaikutus perustuu pääasiassa säteilyyn. Valohoitoja käytetään moniin ihotauteihin, kuten esimerkiksi psoriaasin, atooppisen ekseeman ja tali-ihottuman hoitoon. Sopii myös monimuotoisten valoihottumien estohoitoon.

Valohoitoa annetaan joskus myös vastasyntyneille sinivalohoidon muodossa. Tämä vähentää bilirubiinia eli keltaisuutta. Kirkasvalohoidolla puolestaan torjutaan kaamosmasennusta. Ihomuutokset vaativat fotodynaamista hoitoa.

UVA-hoito

UVA-hoitoa käytetään mm. skleroderman, tali-ihottuman ja atooppisen ekseeman hoitoon. UVA-säteily jaetaan UVA1- ja UVA2 -säteilyihin valon aaltopituuden mukaan ( UVA1340–400 nm ja UVA2320–340 nm). UVA-hoito lisää keramidien eli pitkäketjuisten rasvojen tuotantoa, joten UVA-hoidolla on ihon kuivumista ehkäisevä vaikutus. UVA-valolla hoidetaan myös ihotulehduksia.

UVB-hoito

UVB-valolla hoidetaan mm. psoriaasia, tali-ihottumaa ja atooppista ekseemaa. UVB-hoidoissa voidaan käyttää joko laajakaistaisia (290–320 nm) tai kapeakastaisia (309–313 nm) hoitolaitteita. UVB-hoitoa voidaan käyttää myös monimuotoisen valoihottuman hoitoon.

Ota yhteyttä